Soorten dons: Eenden- of ganzendons

Grote verschillen tussen eenden- en ganzendons zijn er niet. Beide soorten dons zorgen voor een geweldige isolatie van de lichaamswarmte. Ganzendons bestaat meestal uit wat grotere donsvlokken, zodat iets minder vulling nodig is. Daarnaast is het wat sterker dan eendendons en behoudt het langer zijn volume. Maar deze verschillen zijn heel klein; in de praktijk merkt u eigenlijk geen verschil. En de kleur? Wit, bruin of grijs dons: het maakt voor de kwaliteit geen verschil!

Prima wasbaar

Een donzen dekbed kunt u prima wassen en drogen volgens de voorschriften. Maar uw wasmachine en droger thuis zijn meestal te klein voor een donzen dekbed. Wij raden dan ook aan om uw dekbed te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld een stomerij. Bij normaal gebruik hoeft dit trouwens maar eens in de vier à vijf jaar.

Kwaliteit vierkant

Verantwoord dons

Dons en veren zijn een bijproduct van de voedingsindustrie. Het dierenwelzijn is voor Silvana echter niet minder van belang. Daarom zijn alle donzen dekbedden en hoofkussens van Silvana gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS).

Dwangvoederen en levend plukken zijn uitgesloten. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt daarop periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union. Tevens moet het dons traceerbaar zijn door de gehele keten. Enkel producten die voldoen aan deze eisen mogen het RDS logo dragen.

Dons en allergie

Dons en allergie gaan prima samen! De meeste allergische reacties in de slaapomgeving worden veroorzaakt door huisstofmijt. Maar donzen dekbedden en hoofdkussens zijn geen favoriete verblijfplaats voor dit beestje. Dit dankzij de goede vochtregulerende werking van dons – zeker in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbed. Ook is de tijk van een donzen dekbed fijner geweven dan dat van een synthetisch of wollen dekbed. Hierdoor kan de huisstofmijt niet goed binnendringen in uw dekbed.

Nomite® label

Alle donzen dekbedden van Ducky Dons hebben het Nomite® label. Dekbedden met dit label hebben een zeer dichtgeweven tijk en zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Nomite® is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA), een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons- en verenverwerkende bedrijven in Europa. Kijk voor meer informatie over allergie en het Nomite® label op www.nomite.com.