Informatie over warmteklassen

Door het grote aanbod donzen dekbedden lijkt het wel eens moeilijk tot de juiste keuze te komen. Toch hoeft dit voor u geen probleem te zijn als u voor uzelf kunt bepalen welke isolatie behoefte u heeft.

Heeft u het bijvoorbeeld snel koud of is dat juist niet het geval. In het eerste geval zou u een wat zwaarder gevuld dekbed nodig hebben terwijl u anders met een wat dunner gevuld exemplaar goed uit de voeten kunt.

De thermo of vierseizoenen dekbedden bestaan uit twee afzonderlijke delen met een verschillend vulgewicht zodat u hiermee ook in warme zomers of koude winters uw isolatiebehoefte naar omstandigheden kunt aanpassen. Een vierseizoenen dekbed bestaat uit een zomerdeel en een dikker herfst/lentedeel. Deze twee kunnen met behulp van knopen worden samengevoegd tot een warm dekbed voor in de winter.

Warmteklasse Dikte dekbed (cm) Toepassing
1 vanaf 8,8 Ideaal voor koude slaapkamers en/of mensen die het snel koud hebben.
2 6,3 - 8,2 Gemiddelde warmte-isolatie. Deze dekbedden zullen de meeste mensen goed bevallen.
3 4,0 - 5,7 Voor mensen die het snel warm hebben en/of voor gebruik in verwarmde kamers.
4 2,0 - 3,4 Echte zomerdekbedden, die zelfs in warme nachten nog optimaal comfort bieden.

 

 

 

Ducky Dons is de enige producent in Nederland die aan al haar donzen dekbedden het Nomite label mag voeren.

Verkooppunt bij
u in de buurt
Vochtregulerend:
Clima Balance®
<h1> Donzen dekbed met een warmteklasse, maakt kiezen makkelijker</h1> Zo is warmteklasse 1 een echt warm dekbed die ideaal is voor koude slaapkamers of mensen die het snel koud hebben. Warmteklassen 2 is het meest gangbare dekbed in ons klimaat. Klasse 3 bevat donzen dekbedden voor mensen die het snel koud hebben en nummer 4 is een dekbed van dons voor de zomer.